De grote taalstrijd 2017

Leerlingen Develsteincollege organiseren "Grote Taalstrijd Zwijndrecht 2017"

De gemeente Zwijndrecht heeft haar zusterstad Zwijndrecht in België dit jaar uitgenodigd om de 'Grote Taalstrijd Zwijndrecht 2017' aan te gaan. Een quiz waarin per land vijf ploegen met elk drie deelnemers met elkaar de taalkundige degens zullen kruisen. De winnaars, onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën, kunnen een leuke cadeaubon verwachten en worden natuurlijk geprezen met eeuwige roem!

Quiz in nieuw jasje door leerlingen Develsteincollege

De quiz wordt dit jaar georganiseerd door enthousiaste VWO-5 leerlingen van het Develsteincollege in Zwijndrecht. Maurice Broere, leraar Nederlands van deze school, vindt het een mooie kans om zijn leerlingen op deze manier met taal in contact te brengen en tegelijkertijd het evenement nieuw leven in te blazen. Categorieën die je kan verwachten zijn naast grammatica en spelling: straattaal, etymologie, verfilmde boeken, gedichten attributen van schrijvers en portretten van schrijvers.

Meedoen? Meld je aan voor 17 maart

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 22 maart om 19.30 uur in de aula van het Develsteincollege, Develsingel 5 in Zwijndrecht. Wil jij je kennis over de Nederlandse taal testen en jezelf uitdagen? Meld je dan nu aan en vul het onderstaande formulier in, vergeet hierbij je leeftijd en naam niet te vermelden! Aanmelden kan tot vrijdag 17 maart. Let op, er is een bepaald aantal plekken, dus wees er snel bij. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!

De grote taalstrijd 2017

 


Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: