Met deze tips behaal jij het komende schooljaar de beste cijfers

De vakanties zijn nu toch echt voorbij en dat betekent dat er weer hard gewerkt moet worden op school. Je kent het wel: je begint net met een nieuw jaar, je hebt nieuwe boeken, nieuwe schriften (voor zover er nog écht geschreven wordt) en je bent van plan om alles dit jaar écht goed bij te houden om prachtige cijfers te behalen. Dat betekent naar elke les gaan en je huiswerk vooral goed bijhouden.

Maar we weten allemaal hoe dit gaat… Want na een paar weken heb je daar geen zin meer in en val je zo weer in je oude patroon. Hoe kan je dit voorkomen?

bron: Pexels

1. Zorg voor een duidelijk overzicht
Als je een mooi overzicht hebt, is het een stuk makkelijker om in te zien wat er allemaal gedaan moet worden de komende tijd. Gebruik daarom een agenda! Deze kan je bijhouden via je telefoon en laptop, maar je kan natuurlijk ook voor een oldschool papieren agenda gaan.

 

2. Maak een strakke planning
Je hebt inmiddels een duidelijk overzicht dankzij je agenda, doe daar ook wat mee! Je weet nu precies wanneer wat gedaan of ingeleverd moet worden. Maak een planning voor jezelf en schrijf dit ook in je agenda op. Zorg er wel voor dat deze planning niet té strak is, want dan weet je eigenlijk van te voren als dat dit niet gaat werken.

 

3. Maak To Do-lijstjes
Het is handig om per week een To Do-lijst te maken. Of als je veel te doen hebt op één dag, kan je het natuurlijk ook per dag doen. Er zijn verschillende apps die jou hier heel handig bij kunnen helpen, maar je kan het natuurlijk ook gewoon opschrijven.


bron: Pexels

4. Scheid je woon- en studeerplekken
Als je eenmaal lekker bezig bent met het maken van je huiswerk, dan is het wel zo fijn om zo min mogelijk afleiding te hebben. Als je dit in de woonkamer doet, is de kans erg groot dat je toch écht even de bank moet uitproberen of plotseling een héle grote schoonmaak moet maken. Ga daarom op een plek zitten waar je zo min mogelijk afleiding hebt, zoals in een bibliotheek.
 

5. Geniet van je vrije dagen
Het studentenleven is al druk genoeg, geniet juist ook van je vakanties en vrije dagen. Schrijf deze dagen ook op in je agenda, zodat je hier naartoe kan leven.

 

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: