lekkere cocktails waar je geen kater van krijgt

Mocktails: 5 lekkere cocktails waar je geen kater van krijgt

Heb je zin om samen met je vriend(inn)en een avondje cocktails te drinken, maar ben je jonger dan 18 jaar of heb je geen zin in een verschrikkelijke kater? Dan zijn mocktails ideaal. Dit zijn fruitige drankjes die er net als cocktails uitzien, maar dan zonder alcohol. En die maak je zo:

 

  1. Virgin Sangria

Sangria is een drankje dat traditioneel bestaat uit rode wijn met stukjes fruit en veel ijs. Je bestelt het in Spanje meestal per kan, dus dat doen we ook met deze alcoholvrije variant. Schenk 700 ml druivensap met 175 ml appelsap in een grote kan. Doe daar vervolgens 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel citroensap bij en roer alles door elkaar. Snijd een appel en sinaasappel in kleine stukjes en gooi het in de kan. Zet het even in koelkast en schenk er voor het serveren nog 400 ml bruiswater of sprite bij. En serveer er een vorkje bij voor het fruit.

 

  1. Sweet Sunrise

Deze mocktail is een echte eyecatcher door het kleurverloop. Je maakt er indruk mee, zonder dat het veel werk is. Een top drankje dus! ;-) Doe wat ijsklontjes in een glas, giet er 150 ml sinaasappel over en daarna langzaam 30 ml grenadine. Niet roeren! Hang een schijfje sinaasappel aan de rand van het glas en doe er een rietje in.

Bron: Flickr/屏東番仔火

 

  1. Nojito

Dit is misschien wel de bekendste cocktail van allemaal. Doe een aantal blaadjes munt met een halve limoen in partjes en een theelepel suiker in een glas. Stamp alles even aan met een muddler of vork. Gooi er lekker veel ijs bij en vul het glas tot aan de rand met 7Up.

 

  1. Baby Colada

Maak dit drankje en je waant je meteen op een Bounty eiland.  Shake 160 ml ananassap, 40 ml kokosmelk en 20 ml slagroom (ongeklopt) door elkaar in een cocktailshaker. Als je deze niet hebt, kun je het ook in een glas doen en even goed doorroeren. Doe er ijs bij, een schijfje ananas op de rand van het glas en eventueel een cocktailkersje.

Bron: Pixabay

 

  1. Flirt on the Beach

De alcoholvrije variant van Seks on the Beach maak je als volgt. Doe een aantal ijsklontjes in hoog een glas en vul het voor 1/3 met grapefruitsap, 1/3 met sinaasappelsap en 1/3 met cranberyysap. Niet roeren, dan houd je ook bij deze mocktail een mooi kleurverloop.


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: