Wat zegt de slaaphouding met je vriend(in) over jullie relatie?

Jouw slaaphouding zegt meer over je dan je denkt. De meest herkenbare slaaphoudingen werden gekoppeld aan persoonlijkheden. Het blijkt nu ook dat de slaaphouding met je partner een hoop zegt over jullie relatie. Ik ben benieuwd of jullie je hier ook in herkennen. Dus ga op zoek naar de slaaphouding die bij jou en je vriend(in) hoort en check of het klopt:

 

Lepeltje lepeltje

Deze houding wordt slechts prettig gevonden door 18% van alle stelletjes. Eén van de twee neemt een beschermende rol over de ander aan. Niet alleen in bed, maar ook in de relatie zelf. Het is een kwetsbare en seksuele slaaphouding, die tegelijkertijd zegt dat je elkaar vertrouwt.


Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

De wirwar

Jullie liggen zo ongeveer in elkaar geknoopt in bed. Deze slaaphouding komt nog minder vaak voor. Stellen die aan het begin van een romantische relatie staan nemen deze houding vaak aan. Slaap je al jaren in die houding, dan kan dit betekenen dat je te afhankelijk van elkaar bent om apart te slapen.


Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

De ontknoping

Deze slaaphouding begint met de wirwar, waarin jullie erg intiem zijn. Na ongeveer 10 minuten gaan jullie apart liggen en zoeken je eigen houding. Dit is vaak het teken van een sterke relatie. De compromis tussen intimiteit en onafhankelijkheid biedt het beste van twee werelden.


Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

De vrijheid genieters

Jullie liggen met je rug naar elkaar toe en raken elkaar niet aan. Geloof het of niet, maar dit is een goed ding. Jullie zijn door zelfverzekerdheid met elkaar verbonden. Deze houding geeft aan dat jullie hecht zijn, maar ook onafhankelijk.

Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

De rugkussers

Jullie slapen met je rug naar elkaar toe, maar raken elkaar wél. Jullie zijn allebei relaxed en voelen jullie op je gemak bij de ander. Deze positie wordt vaak aangenomen door stelletjes die minder dan een jaar bij elkaar zijn.

Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

De knuffel

In deze positie ligt de één comfortabel op de borst van de ander en zijn de benen in elkaar verstrengeld. Ook deze positie wordt vaak aangenomen door nieuwe stelletjes. Vriendschap en bescherming speelt een grote rol in jullie relatie.

Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

De beenknuffel

Bij deze positie zoekt één van de twee het been van de ander op om er als het ware mee te knuffelen. Die persoon hunkert naar een seksuele of emotionele verbinding. Het kan echter ook betekenen dat jullie zo in elkaar verstrengeld zijn, dat jullie elkaars zinnen af kunnen maken.

Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

 

Het ruimte zwijn

Eén van de twee neemt alle ruimte in het bed in. De persoon is dan vaak niet alleen in bed egoïstisch, maar ook daarbuiten. Slapen jullie zo? Misschien verstandig om eens een goed gesprek met elkaar te hebben.

Foto: littlethings.com/mayaborenstein

 

Bron: Ondertussen.nl


Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: