5 inspirerende transgenders om te volgen op social media

Transgender is een term die je steeds vaker hoort. Het taboe hierop lijkt wat minder te zijn geworden, maar toch is dit ook in Nederland nog niet helemaal verbroken. Er blijven mensen zijn die het gek vinden of het gewoonweg niet begrijpen. Juist daarom is het belangrijk om over dit onderwerp te blijven praten. Want je moet je voorstellen dat iemand die in het verkeerde lichaam is geboren, al niet gelukkig was met zijn of haar lichaam. Laat diegene zich juist daarom gelukkig voelen in hoe hij of zij nu is. Een paar voorbeelden van prachtige transgenders:

 

1. Jessie Maya
Jessie is de winnares van de Jonge 100 van 2016. Ze had de meeste stemmen van iedereen en daarom ook een terechte winnares. Ze is bekend geworden met haar YouTube-kanaal, waarop ze vooral veel vertelt over make-up, maar ook over haar persoonlijke leven en haar weg om vrouw te worden.

 

2. Valentijn de Hingh
Valentijn was één van de eerste transgender-modellen in Nederland. Haar transitie van man naar vrouw werd negen jaar lang gevolgd door een documentairemaakster. In 2012 won ze de Style Elle award en in 2013 deed ze mee aan Expeditie Robinson. Wat zij verder doet in het dagelijks leven, kun je volgen op Instagram.

 

3. Loiza Lamers
Ze is de eerste transgender die mee deed aan Hollands Next Top Models. Daarnaast is ze het eerste transgender model van de hele wereld dat ‘Next Top Model’ heeft gewonnen. En dat is natuurlijk nogal een prestatie. Ook haar modellenleven volg je natuurlijk op Instagram.

 

 

 

Always on the run! #work #keepongoing #dontforgettosmile

Een foto die is geplaatst door Loiza Lamers (@loizalamers) op

 

 

4. Andreja Pejić
Ze werd geboren als Andrej en viel op door haar androgyne uiterlijk. Hierdoor presenteerde Andrej als man al zowel vrouwen- als herenmode. In 2011 was Andrej nog het gezicht van de HEMA om push-up bh’s te showen. Inmiddels is ze getransformeerd naar vrouw en staat ze alleen nog voor vrouwenmode.

 

 

 

Direction: "So now get on all fours but in a chic way darling." @attitudemag

Een foto die is geplaatst door Andreja Pejic (@andrejapejic) op


 

5. Laverne Cox
Degene die de serie Orange Is The New Black heeft gezien, weet wie dit is. Laverne werd in 2014 genomineerd voor Outstanding Guest Actress in a Comedy Series bij de Emmy awards en werd daarmee de eerste transgendervrouw die genomineerd was voor een Emmy. Ook werd ze tot Woman of the Year in 2014 verkozen door Glamour. Daarnaast maakt ze programma’s over transgenders in Amerika én heeft ze in 2015 als eerste transgender ooit een wassenbeeld gekregen in Madame Tussauds in San Francisco.

 


 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: