Een depressie is niets om je voor te schamen: deze BN-ers kwamen ervoor uit

Dat een depressie niets is om je voor te schamen, kan iemand misschien wel honderd keer zeggen. Maar zodra je het zelf hebt meegemaakt, blijkt dat toch een ander verhaal te zijn. Het is een onderwerp dat je niet snel aan de grote klok hangt, waardoor er een behoorlijke taboe op rust. Tegenwoordig komen steeds meer (bekende) mensen ervoor uit dat ze depressief zijn, of het zijn geweest, om zo het taboe te doorbreken. Onder andere deze mensen kwamen voor hun depressie uit:

Laura van Kaam (18)

Ze won op haar 14e The Voice Kids en het zag eruit alsof ze daarna fluitend door het leven is gegaan, maar niets is minder waar. Want eind 2016 schreef ze op haar Facebook een prachtig verhaal over haar depressie.

https://www.facebook.com/Lauraonstage/posts/931333753664929:0

Lees ook: Laura (18) is depressief: “Ik legde de fout steeds bij mezelf”

Tim Hofman (28)

Ook bij hem zou je misschien niet verwachten dat hij ooit depressief is geweest. Maar van zijn 19e tot zijn 21e ‘wist hij niet meer hoe hij verder moest leven’. Om uit zijn depressie te komen, heeft hij afstand genomen van bepaalde mensen om hem heen en stopte hij met zijn studie.

Link naar tweet: https://twitter.com/debroervanroos/status/794169689119330304

Jett Rebel (25)

Jelte Tuinstra, zijn echte naam, heeft de afgelopen tijd in een hoop interviews openhartig over zijn depressie verteld. Door open en eerlijk over zijn depressie te zijn, hoopt hij andere depressieve mensen hoop te geven. “Want als ik eruit kan komen, dan kunnen andere mensen dat misschien ook. Hopelijk kan ik iemand die op dit moment in de put zit een beetje hoop geven”, aldus Jelte.

Bron: Flickr/amsfrank


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: