Beachbody of niet: zo shine jij deze zomer op het strand

“The sun is shining and so are you..”

De examens zijn achter de rug en de zomer kan eindelijk beginnen! Nadat je jezelf wekenlang in je kamer hebt opgesloten om te leren, kan het feestseizoen van start. Ga jij deze zomer met je vrienden een Spaanse/Portugese/Griekse stad en strand onveilig maken? Of ga je dat strand liever uit de weg?

Het komt vaak voor: jongeren die niet meer van het strand kunnen genieten, maar het juist ontwijken. Gewoon omdat ze bang zijn om zwemkleding aan te trekken of bang zijn voor het oordeel van een ander. En dat is zo ongelooflijk zonde. Iedereen zou zich op elk moment prettig moeten voelen, en vooral in de zomer! Dus ontvolg die zogenaamd ‘perfecte’ Instagram-types en lees dit lijstje met drie redenen over hoe JIJ deze zomer op het strand gaat shinen.  

1. Vergelijk jezelf niet met anderen

Je moet jezelf niet de hele dag gaan vergelijken met anderen. Iedereen heeft een andere bouw, andere eigenschappen en een ander gevoel. Door jezelf met andere te vergelijken, maak je jezelf onnodig onzeker. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Blijf daarom gewoon lekker bij jezelf!

Bron: Giphy

2. Moodnotes

De app Moodnotes helpt om ongelukkige of onzekere gedachtes te voorkomen. Het concept is simpel: een aantal keer per dag krijg je een berichtje met “hoe gaat het met je?”. Hier kun je met verschillende emoties op reageren. Op basis van de gekozen emotie, worden vervolgvragen gesteld. De app kan er op deze manier voor zorgen dat je niet in een spiraal van negatieve gedachtes terecht komt.

Screenshot Moodnotes

3. Blijf sociaal

Je zou er in eerste instantie misschien niet aan denken, maar het is belangrijk om sociaal te blijven, ook als jij niet helemaal lekker in je vel zit of onzeker bent over je lichaam. Voorkom dat je jezelf isoleert en bouw je onzekerheid langzaam af. Ben je onzeker in je zwemkleding? Ga eerst gewoon leuke dingen doen met je shirt aan. Praat over je gevoelens en probeer aan je vrienden of familie uit te leggen dat je niet lekker in je vel zit. Ga het gesprek aan en zorg voor zoveel mogelijk humor. Lachen heeft namelijk een positief effect op nare gedachtes. Dus kom uit die comfortzone, ga lekker dat strand op en voor je het weet ben je al die vervelende gedachtes kwijt.

Bron: Giphy


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: