Houtbewerking iets voor jou?

Mijn naam is Bas Hopman (22) en ik heb een eigen bedrijf SterkWerk. In mijn werkplaats maak ik meubels, bedden, schuttingen en nog veel meer. Als 14 jarig jochie ben ik serieus gaan sparen voor mijn droombaan als timmerman. In het begin werkte ik nog met klein gereedschap. Inmiddels heb ik prachtige nieuwe machines staan.

Tot mijn zestiende heb ik het VMBO gedaan op de OSG. Als bijvak had ik metaalbewerking. Dat vond ik niks, omdat ik toen al wist dat hout veel meer mijn ding was en dat ik daarmee verder wilde. Ik mocht wel in den Helder naar school maar dat wilde ik niet, ik was op dat moment te jong denk ik. Daarna heb ik de opleiding Houtwerking bij ESPEQ gedaan.

Persoonlijk denk ik dat jongeren in het bedrijfsleven op Texel ruimschoots moeten kunnen kijken en stages lopen om te zien of een bepaald beroep voor hem of haar aantrekkelijk is. Zelf ben ik inmiddels leerbedrijf voor MBO 1 t/m 4 in elke vorm van houtbewerking. Momenteel loopt Sem Siersma elke week een middag mee om te kijken of dit een leuke beroep is.


Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: