Een week uit het leven van een student

Laat ik even kort toelichten wie ik ben, mijn naam is Jari van Maanen. 21 jaar geleden zag het levenslicht op het eiland Texel. Op dat prachtige eiland heb ik ook de eerste 19 jaar van mijn leven vertoeft. Nadat ik de HAVO en het VWO heb gedaan op OSG de Hogeberg, ben ik IHM gaan studeren aan hogeschool Stenden in Leeuwarden, waar ik sindsdien ook woon. Om te indiceren, hoe zwaar, maar ook hoe leuk het leven van een student is, zal ik een korte toelichting geven. 

 

Maandag: Maandag is de meest vreselijke dag van allemaal. Er is weer een hele studieweek voor de boeg, waarin je met aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid net zoveel doet als in de week daarvoor, en de week erna.

Dinsdag: Ook op dinsdag zal de motivatie om veel te doen niet hoog zijn. Nogsteeds heb je het gevoel dat je ‘de hele week nog hebt.’ ’S Avonds ga je lekker naar de sportschool of naar de sportclub. Stappen is toch een no-go, aangezien woensdag de meest productieve dag van de week is

Woensdag: Woensdag is een dag waarop je productief moet zijn. Maandag en dinsdag heb je waarschijnlijk zeer weinig gedaan aangezien ‘je de hele week nog hebt.’ Donderdag heb je afspraken en vrijdag is vrijdag. Een paar woorden op papier, en je bent weer tevreden.

Donderdag: Hopelijk hoef je niet te veel naar school op donderdag, aangezien je zo vroeg mogelijk wil beginnen met indrinken. Donderdag is studentenavond. Maakt niet uit wie je bent, waar je woont of welke opleiding je doet, donderdagavond sta je in de kroeg, net als iedereen.

Vrijdag: Brak. Terug naar Huis-Huis.

Zaterdag: Werken, als je student bent moet je letterlijk je eigen boontjes doppen. De huur moet betaald worden. Niet te veel, en te hard werken, je bent namelijk student, dat is al zwaar genoeg.

Zondag: Pfoeh, wat was het weer een zware week. Eindelijk een dagje uitrusten, ik heb weer zoveel gedaan deze week.

 


Ook interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: