Heb je echt een zorg- én reisverzekering nodig voor je zomervakantie?

 

Elke keer als ik op Schiphol sta schiet het ineens door m’n hoofd: had ik een reisverzekering moeten afsluiten? Meestal laat ik het erbij zitten, maar één keer heb ik er ter plekke toch nog een via m’n telefoon afgesloten. Omdat ik vast niet de enige ben die hier altijd over twijfelt, besloot ik het uit te zoeken. Heb je echt een zorg- én reisverzekering nodig voor je zomervakantie?

Een zorgverzekering is voor iedereen verplicht, dus die heb je sowieso al. Je mag zelf bepalen of je een reisverzekering afsluit voor je vakantie. Je zorgverzekering vergoedt echter meer dan je denkt!

 

Wat vergoedt de basis zorgverzekering?
De basis zorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland die niet kan wachten tot je weer terug bent in Nederland. Deze hulp wordt vergoed tot het gangbare Nederlandse tarief voor de behandeling. Wanneer je spoedeisende hulp nodig hebt in het buitenland, kun je contact opnemen met de alarmcentrale van jouw zorgverzekering. Zij helpen je met het kiezen van het ziekenhuis en vaak hoef je dan niets zelf voor te schieten.

 

Wat vergoedt de aanvullende zorgverzekering?
Heb je een aanvullende zorgverzekering afgesloten? Dan krijg je meer vergoed. De meeste aanvullende pakketten vergoeden het deel boven het gangbare Nederlandse tarief én repatriëring naar Nederland. Wanneer je een been breekt, worden niet alleen de ziekenhuiskosten vergoed, maar ook de kosten om je thuis te brengen.

 

Wat vult de reisverzekering aan?
Op de vergoeding uit de basis zorgverzekering is wel het eigen risico van €385 van toepassing. Dit houdt in dat je dit zelf moet betalen, wanneer je jouw eigen risico nog niet eerder in het jaar hebt verbruikt. Een reisverzekering met medische dekking vergoedt dit eigen risico wel. Ook vergoedt een reisverzekering (gedeeltelijk) spoedeisende tandartskosten. Ongeacht welke zorgverzekering je hebt.

 

Dus: wel of niet allebei nemen?
Heb je jouw eigen risico dit jaar al verbruikt? Dan worden spoedeisende kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Bovendien is met een aanvullend pakket geen tarief te hoog. In dit geval heb je geen extra reisverzekering nodig.

 

Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen en niet voor mogelijke onverwachte kosten komen te staan, dan is het slim om naast je zorgverzekering ook een reisverzekering af te sluiten. Wel met aanvullende medische dekking en eventuele andere dekkingen voor je geld en spullen. Zo kun je helemaal onbezorgd op vakantie!

 

Bron: ondertussen.nl

 

 

 


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: