Creatieve én goedkope hapjes voor een uitgebreide paasbrunch

Het is weer bijna april en dat betekent beter weer, meer zon, en niet te vergeten: Pasen! Dit jaar valt Pasen op 16 en 17 april. Bij Pasen hoort natuurlijk ook een lekkere brunch, maar vooral wanneer je veel mensen uitnodigt kan de prijs daarvan flink oplopen. Gelukkig zijn er ook genoeg lekkere en toch goedkope hapjes die je kunt maken. Nog een voordeel: ze zijn ook niet moeilijk om te maken.

1. Chocoladenestjes

Dit hapje is vooral lekker voor de zoetekauwen onder ons ;). Je maakt van pinda pepsels (van die zoute stokjes met pinda erin) en chocolade een nestje. Je breekt de pepsels, mengt ze met gesmolten chocolade en daarna druk je ze in een muffinvorm met een klein kuiltje erin. Even in de koelkast zodat ze opstijven en klaar is Kees! Je hoeft dus alleen pepsels en chocola te kopen. Tip: het is nog leuker als je wat paaseitjes in het nestje doet.

Bron: Giphy

2. Scones

Scones zijn ideaal voor een brunch en ook nog eens makkelijk te maken. Uit een pak is natuurlijk het makkelijkst. Een volledige scones-mix van HomeMade kost €1,99 bij de Albert Heijn. Hier zit ook nog een zakje rozijnen bij. Dat maakt ‘t al helemaal lekker! Maak de scones af door er wat jam of boter bij te serveren.

Bron: Giphy

3. Mini sandwiches

Het is heel simpel: je koopt één of een paar stokbroden en je maakt er sandwiches van. Je snijdt steeds twee verticale sneetjes brood, daar doe je wat beleg tussen en klaar! Je kunt zelf bepalen wat je gebruikt als beleg en het zo helemaal naar je eigen smaak vormen.

Bron: Giphy

4. Paas-breekbrood

Dit recept is misschien wel het moeilijkst om te maken, maar des te spectaculairder. Je maakt dit van croissant deeg (uit zo’n pof-blikje), waar je een soort roerei in vouwt. Het roerei maak je van ei (logisch), wat kaas, zongedroogde tomaatjes en knoflook. Natuurlijk kun je hier ook zelf bepalen wat je toevoegt of weglaat! Kijk hier voor de volledige uitleg.

Bron: Giphy

5. Brownie met paaseieren

Ook dit is heel makkelijk met een pakje te maken als je geen zin hebt om alle ingrediënten te kopen. Je stopt gewoon wat lekkere gevulde paaseitjes in de mix en het is een paasbrownie! Een super lekker toetje om je brunch mee af te sluiten. Wel zin om zelf te bakken? Kijk hier voor het recept.

Bron: Giphy


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: