Hoofdprijs voor dierenpark Texel

Hallo allemaal,

 

Ik wil jullie graag iets vertellen over de TexLabs Awards. Voor degene die niet weten wat het is, hier even een korte beschrijving:

Texlabs is een nieuwe organisatie die leuke en vernieuwende ideeën wil ondersteunen op Texel. In november 2015 is hier een presentatie avond van geweest, waar iedereen van jong tot oud hun idee mocht inzenden. Hiervan zijn de beste uitgekozen. Er was een categorie tot 16 jaar, en een categorie voor de mensen ouder dan 16. Deze presentatie (en deels ook TexLabs) geven veel om de duurzaamheid op Texel. Daarom is deze avond dan ook door de leden van stichting duurzaam Texel (succesvolle ondernemers op Texel) gejureerd. Wie het beste idee heeft, wint een geldprijs, die aan je project mag worden uitbesteed.

Maar goed, ik heb hierbij dus een inzending gedaan, en tot mijn grote verbazing mocht ik een presentatie geven. Toen ik eenmaal op school was om te presenteren, zat de hele trap in de aula vol, waar ik toch wel ietwat zenuwachtig van werd. Mijn presentatie ging over Dierenpark Texel. Dit is een dierenpark op Texel, waar exotische, maar ook inheemse dieren deel van uit maken. Dierenpark Texel is geen gewone dierentuin, maar een park waarbij Texel in het teken staat, denk hierbij aan de boet, de túúnwal en vele andere typisch Texelse elementen. Ook is dit dierenpark erg duurzaam, omdat het natuurlijk een erg eigentijdse manier van leven is. Bijvoorbeeld regenwater gebruiken als drinkwater voor de dieren. Toen mijn presentatie uiteindelijk klaar was, kreeg ik een lovend applaus, de ergste zenuwen waren voorbij, maar had ik nu iets gewonnen of niet… ik was als eerste, dus ik moest alle presentaties afwachten. En toen was het eindelijk zover. De prijsuitreiking…. en ik had al even om mij heen gekeken, maar zag geen andere jeugdige deelnemers, alleen maar goed nieuws dus. Ik mocht naar beneden komen, en voelde mijn hart in mijn keel kloppen. En ik had hem, de hoofdprijs! En die was € 250. Wat was ik blij. Maar goed, dat zou bijzonder zijn, om met € 250 een heel dierenpark op te richten. Maar ook daar had ik een oplossing voor! Ik ben namelijk vrijwilliger bij Kinderboerderij Texel in de Mars. Ik loop daar vaak rond, en help daar met zo ongeveer alles wat maar gebeuren moet. Begin 2015 was de toekomst van de kinderboerderij in gevaar, en is er een noodoproep gedaan in de krant, want het moest nu heel goed gaan met de kinderboerderij anders dan was het klaar. En nu, een jaar later, ziet de toekomst er weer goed uit voor de kinderboerderij, die steeds populairder wordt, en waar het steeds meer opknapt, met mooi nieuw hekwerk erom heen. er is enorm veel gedaan in dat jaar, van 5  vrijwilligers naar 11 vrijwilligers (we zoeken overigens nog steeds vrijwilligers). Ik hoop natuurlijk dat het daar goed blijft gaan, en dacht, is het niet leuk om de kinderboerderij een steuntje in de rug te geven, want de kinderboerderij is eigenlijk een dierentuin, alleen dan in het klein. Daarom zal ik mijn prijzengeld gebruiken om de kinderboerderij wat op te fleuren. En hoe kan dat beter dan een nieuwe diersoort! Hiervoor heb ik gekozen voor een speciaal varkenssoort, het kunekune varken. Dus deze zomer zijn er leuke biggetjes te zien op de kinderboerderij!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn verhaal, en misschien dat meer jongeren mee zullen doen aan de awards als die nog een keer komen. Als er vragen zijn, kun je me altijd even mailen naar rodnystolk@outlook.com of kijken of de website http://www.texlabs.org/

Met vriendelijke groetjes,

Rodny Stolk


Meer wetenOok interessant


Geen antwoord kunnen vinden?

Neem via een ander kanaal contact met ons op: